Nyheder

Kræftpatienter vil nyde livet

(20. sept.) I en ny rapport sætter kræftpatienter ord på, hvad sundhed er for dem. Og det er ikke kun rigtig kost og motion. Det er også at droppe turen til motionscentret, spise en stor flødeskumskage eller nyde et godt glas rødvin, hvis man har lyst til det. I det hele taget betyder nydelse meget for patienternes sundhed.

Det er Statens Insitut for Folkesundhed, der har interviewet kræftpatienter om deres opfattelse af sundhed.

Læs mere

 

 

Skoleelever har hovedpine

(13. sept.) Næsten tyve procent af alle elever i 4.-9. klasse har tit eller meget tit i hovedet.
Det viser et studie fra Den Nationale Trivselsmåling, som Statens Institut for Folkesundhed har bidraget til.
Studiet omfatter 290.000 elever i 4.-9. klasse, hvoraf omkring tyve procent – svarende til næsten hver femte elev – døjer med hovedpine.

Samtidig viser studiet en klar sammenhæng mellem fællesskab i skolen og hovedpine. Jo større oplevelse af et fællesskab, jo mindre tendens til hovedpine.
Læs mere

 

Ph.d.-forsvar om Hi Five

(7. sept) Den 22. september er der ph.d.-forsvar ved Center for Interventionsforskning under Statens Institut for Folkesundhed.

Det er Anne Maj Denbæk, der forsvarer sin afhandling om centerets interventionsprojekt Hi Five. Anne Maj Denbæk har undersøgt om Hi Five havde en effekt på skoleelevers sygelighed.

Hi Five gik ud på at undersøge om bl.a. en obligatorisk daglig håndvask før frokost og ekstra rengøring af skoletoiletterne kunne føre til lavere sygelighed og bedre trivsel blandt eleverne.

Fokus i afhandlingen har blandt andet været at undersøge, om eleverne fra interventionsskolerne var mindre syge og havde mindre sygefravær i forhold til eleverne fra sammenligningsskolerne.

Se invitationen her

 

Sociolancen yder social førstehjælp til hjemløse og udsatte borgere

(6. sept.) Sociolancen, der kører i København, og yder social førstehjælp til udsatte og hjemløse borgere, er en succes, konkluderer ny rapport.  

Samtidig aflaster Sociolancen politi og ambulancer, der får frigjort mere tid til akutte og livstruende opgaver.

Det er Statens Institut for Folkesundhed, der har evalueret forsøgsordningen med Sociolancen.

Sociolancen er en del af Region Hovedstadens Akutberedskab og tilkaldes, når det vurderes, at en borger ikke er akut syg, men derimod har brug for omsorg og akut social hjælp.

Læs mere

 

Folkesundheden i Grønland under lup

(30. aug.) Den femte store folkesundhedsundersøgelse i Grønland er netop begyndt.

I løbet af det næste halvandet års tid vil 2.800 grønlændere fra i alt 20 forskellige byer og bygder i Grønland deltage i interviews og undersøgelser, der skal kortlægge deres helbred, trivsel og sygelighed.  

Deltagerne i undersøgelsen er alle over 15 år og udgør et repræsentativt udsnit af den grønlandske befolkning

Det er Center for Sundhedsforskning i Grønland under Statens Institut for Folkesundhed, der afdækker folkesundheden i Grønland.

Det er femte gang siden 1993, at centeret kortlægger den grønlandske befolknings sundhed som en opgave finansieret af det grønlandske sundhedsdepartement.

Læs mere

 

Flere nyheder

Nyhedsarkiv

 

Center for Interventionsforskning
Abonnement
Tilmeld

Kommunale, regionale og nationale tal

Voksnes sundhed, trivsel og sygelighed kan søges i danskernessundhed.dk

 

Skolebørns helbred, adfærd og trivsel

Find seneste resultater om 11-15-årige i Skolebørnsunder-  søgelsen Rapporten