Nyheder

 

Forskel på mænd og kvinders fastfoodvaner

(13. juni) Der er stor forskel på mænd og kvinder, når det kommer til usunde madvarer.

Kvinder er langt større slikmunde end mænd og spiser oftere slik og chokolade. Til gengæld spiser mænd langt hyppigere burgere og pizzaer.
I en ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed, SDU, har omkring 13.000 personer svaret på, hvor ofte de spiser mad fra et pizzeria eller en burger- eller shawarmabar, samt hvor ofte de spiser slik og chokolade og slukker tørsten i cola, saft eller lignende drikke med højt sukkerindhold.

Læs mere her

 

Mange kvinder er udsat for seksuelle krænkelser

(8. juni) Næsten 10 procent af alle danske kvinder og 4 procent af alle mænd har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed eller andre former for seksuelle krænkelser det seneste år.

For især unge kvinder er andelen høj, nemlig 27 procent. 

Det fremgår af en ny undersøgelse af vold, seksuelle overgreb og seksuelle krænkelser som Statens Institut for Folkesundheds står bag.

Undersøgelsen viser også, at 1,6 procent af alle kvinder og 0,8 procent af alle mænd har været udsat for fysisk partnervold og 3 procent af alle kvinder har været udsat for seksuelle overgreb det seneste år det seneste år. Det vil blandt andet sige beføling, tvunget samleje eller forsøg på tvunget samleje.

Læs mere

 

Nabolarm og trafikstøj hænger sammen med stres og dårligt mentalt helbred

(6. juni) Oplever du at blive stærkt generet af støj, eksempelvis fra trafikken eller naboerne? Så har du en forhøjet risiko for stress og dårligt mentalt helbred.
Det viser et nyt studie fra Statens Institut for Folkesundhed, SDU.
Studiet er netop blevet publiceret i det internationale videnskabelige tidsskrift European Journal of Public Health. Det bygger på besvarelser fra 7.000 danskere, der bor i etageejendomme.

Læs mere 

 

Er du kortuddannet, førtidspensionist eller arbejdsløs, er der større risiko for, at du er storryger

(31. maj) Der er social ulighed i rygning. Kortuddannede, førtidspensionister og arbejdsløse ryger oftere 15 eller flere cigaretter om dagen end folk i job eller med en lang uddannelse.  
Det viser tal fra Statens Institut for Folkesundhed. 

Det er især kortuddannede, førtidspensionister og arbejdsløse, der er storrygere. Det vil sige, at de ryger 15 eller flere cigaretter om dagen. Eksempelvis er mere end hver femte førtidspensionist (22 procent) storryger, mens det kun gælder for otte procent blandt beskæftigede. Blandt arbejdsløse er der 16 procent, der dagligt ryger 15 cigaretter eller mere.

Læs mere

 

Flere nyheder

Nyhedsarkiv

 

Center for Interventionsforskning
Abonnement
Tilmeld

Kommunale, regionale og nationale tal

Voksnes sundhed, trivsel og sygelighed kan søges i danskernessundhed.dk

 

Skolebørns helbred, adfærd og trivsel

Find seneste resultater om 11-15-årige i Skolebørnsunder-  søgelsen Rapporten